Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Akvárium hátterek képes leírás - Akvárium berendezés.tlap.hu
részletek »

Akvárium hátterek - Akvárium berendezés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: akvariumberendezes.tlap.hu » Akvárium hátterek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Aquamorf

Aquamorf

Vigyünk egy darabka természetet életterünkbe. Ez nem is olyan könnyű, főleg ha szikladekorációra gondolunk. De jó is lenne ha egy kirándulás alkalmával megpillantott sziklafalat, sziklaormot csak úgy bevihetnénk a mindennapi közelünkbe. Pedig biztosan sokan kísérletet tettek a feladat elvégzésére több kevesebb sikerrel.

Back to nature

Back to nature

Ez az oldal az akváriumi hátterekről szól amelyet készítenek és a szűrők beépítéséről. Alapjában véve 2 féle háttérről beszélünk - 2 részes lapos ill 1 részes teljes háttér. Mindkettö különböző építést követel amit szépen bemutatnak.

Diszhal

Diszhal

A trópusi édesvizi halak talán a legelbűvölőbbek az akváriumokban tartott halak közül. Nemcsak azért, mert gyönyörű, ahogy ezek a színes halak vidáman cikáznak, és szivárványosan tündökölnek az áttetsző, tiszta vízben, hanem azért is mert újra és újra bámulatba ejtenek változatos, olykor szokatlan és különös viselkedésükkel: elég ha csak arra gondolunk, hogy néhányan közülök akár hetekig nem esznek, mert a kicsinyeiket a szájukban őrzik és rejtegetik. Dél-Amerikában, Ázsiában, Afrikában mindenütt jelen vannak a folyókban, golyamokban, tavakban s az őserdők buja mocsárvilágában. A kisméretűek többsége kiválóan alkalmazkodik az akváriumokban teremtett életfeltételekhez. Általában könnyen táplálhatók, a szárított és a fagyasztott eledelt egyaránt elfogadják, még akkor is, ha eleven zsákmányt is kapnak mellette. Ráadásul az akváriumokban is könnyen és problémamentesen szaporodnak. Persze azért van néhány szabály, amit be kell tartanunk, ha az akváriumunkba fogadjuk őket. A többségük 22-28 °C közötti vízhőmérsékletet igényel. A csapvízet általában jól bírják, csak néhány érzékenyebb faj igényli a lágyabb vizet (pl. esővíz). A szűrés erőssége is fajtól függ: a pontylazacok és a pontyfélék erősebb szűrést szeretnek, a labirinthalak gyengébbel is beérik, mert nemigen szeretik az erősen áramló vizeket.

Háttérkészítés otthon

Háttérkészítés otthon

Az akvárium háttér készítésénél a következő általam ismert lehetőségeim voltak. Megvásárolt műgyantás kész háttérrel, mely drága és nem biztos, hogy az akváriumom méretét kiadja. (Viszont igen szép darabok találhatók a piacon.) Perlitbetonnal. Ez korrekt, viszont az üveg nehéz (2500 kg/m3), ez csak fektetve készülhetett volna el. Nem sok kedvem lett volna egy 120-150 kg-os, háttérrel terhelt törékeny üvegtestet forgatni. Polisztirol háttér műgyantával. Ez igen, jó megoldás, de ezt is javasolt fektetve készíteni, vagy akváriumon kívül előgyártani és behelyezni. Jött az ötlet, épület homlokzati szigetelő; rendszer alkalmazása akváriumon belül!

Tuti menü