Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Akváriumi szűréstehnika képes leírás - Akvárium berendezés.tlap.hu
részletek »

Akváriumi szűréstehnika - Akvárium berendezés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: akvariumberendezes.tlap.hu » Akváriumi szűréstehnika
Keresés
Találatok száma - 6 db
Africanfish

Africanfish

Konyhasó /NaCl/ A víz vezetőképességét növeli, viszont a pH értéken nem változtat. A halakat enyhén nyugtatja, stressz mentesíti. 1kg/m3 koncentráció felett könnyebb külső élősködő fertőzések esetén is használható. Korábbi irodalmak kiemelték, hogy kizárólag a jód mentes konyhasó használható akvarisztikai célra, viszont a mai vegyipari eljárásokkal készült 'piros feliratos' konyhasó sem okoz problémát a halaknak, sőt Cyprichromisok esetén ajánlott is a fokozott jódbevitel! Szódabikarbóna /NaHCO3/ Nátrium hidrokarbonát. Enyhén lúgos só, amely alkalmas a pH valamint a kH emelésére! Mivel nem tartalmaz, sem kalcium sem magnézium ionokat, az összkeménység értéken nem változtat, viszont a karbonát keménységen /változó keménységen/ igen, ebből adódóan fordulhat elő az az abszurd állapot, hogy ez utóbbi meghaladhatja az összkeménység értékét is! Bélrendszeri problémáknál ajánlott lehet az adása keserűsóval együtt! stb...

Esővízgyűjtés

Esővízgyűjtés

A mai egyre dráguló világban ingyen már csak nagyon kevés dologhoz juthatunk hozzá. A napsütés, a szél, az eső és a hó azonban egyelőre még mindnyájunk részére azonos mértékben jár, csak egy gond van: nem a mi kedvünk, óhajunk szerint állnak rendelkezésünkre. A napsütés a mi éghajlatunkon nagyon változó erősségű évszakonként, de napszakonként is. A szél, ha erősen fúj, inkább károkat okoz, mint hasznot hajt. A csapadék pedig szeszélyes eloszlásban jelentkezik, hol szárazságot, hol árvizeket okozva. Hogyan lehet mégis a természet adományaihoz hozzájutnunk? Úgy, hogy egész évben, egyfolytában gyűjtjük, és amikor szükségünk van rájuk, akkor használjuk fel őket.

Lágy víz

Lágy víz

Lágy víz Nagyon gyakran esik szó az akvarisztikában az úgynevezett lágy vízről, amelynek a garnélák világában még kiemelkedőbb szerepe van, de mitől is lesz a víz lágy? Attól függően, hogy a különféle ásványi sókból mennyi van a vízben beszélhetünk kemény, közepesen kemény vagy lágy vízről. Ezekre nincs kőbe vésett szabály, de általában ha a víz összkeménysége 0-7 közé esik, akkor lágy vízről, ha 8-15 közé esik akkor közepesen kemény vízről, ha pedig e feletti az érték, akkor kemény vízként szoktuk emlegetni.

Megfelelő szűrőt az akváriumhoz

Megfelelő szűrőt az akváriumhoz

A megfelelő szűrő elengedhetetlen az akvárium vizének tökéletes minőségéhez. Az alábbiakban arról ejtenénk néhány szót, hogy milyen akváriumhoz milyen szűrő való, és mi mindent kell még figyelembe vennünk szűrő vásárlásánál. Minden akváriumhoz szükség van szűrőre, mégpedig olyan, amelyik megbízhatóan távolítja el a lebegő anyagot és a darabos szennyeződéseket, ezáltal folyamatosan fenntartja a víz kiváló minőségét. Azonban az igazán jó szűrő még ennél is többre, sokkal többre képes. Például biztosítja a víz egyenletes cirkulációját, ami jobb oxigénellátottságot tesz lehetővé. Ezenkívül a szűrőben elhelyezett mikroorganizmusok segítségével az ártalmas anyagok könnyebben alakulnak át a növények számára hasznosítható tápanyaggá.

Szűrésről ha sügeret tenyésztesz

Szűrésről ha sügeret tenyésztesz

Vízkémiai alapok...avagy miben is úsznak afrikai sügereink? A halak egész életük folyamán vízzel vannak körbevéve, ugyanúgy, ahogy mi emberek a levegővel. Mint a levegő; is, így a víz is a környezet behatásinak van kitéve, és gondolok itt az esővízre. Ez az esővíz már az atmoszférában...

Zsotyi

Zsotyi

Ioncserélő műgyanta regenerálása házilag. Az akvarisztikában hosszú évek óta ismert és viszonylag olcsó vízlágyító eljárás az ioncserélő műgyanták alkalmazása. Manapság is több helyen kapható az un. kevertágyas műgyanta literes kiszerelésben.

Tuti menü