Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Akváriumról általában képes leírás - Akvárium berendezés.tlap.hu
részletek »

Akváriumról általában - Akvárium berendezés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: akvariumberendezes.tlap.hu » Akváriumról általában
Keresés
Találatok száma - 7 db
Akvarisztika

Akvarisztika

Az akvarisztika története Az embert mindig is vonzotta a víz alatti világ. Ennek az lehet az oka, hogy minden élet a vízből származik. Talán ez táplálja azt az olthatatlan vágyat, ami nagyon sokunkat hajt, hogy minél közelebb kerüljünk ehhez a csodálatos világhoz.

Csigák

Csigák

Bár általában ártalmatlanok, az akváriumi csigák problémásak is lehetnek. Megzavarhatják az akváriumok természetes egyensúlyát, és fajtól függően akár meg is tizedelhetik a növényeket. Mégsem érdemes őket kiirtani. Az esetek többségében az akváriumi csigák igen előnyösek: hatékony víztisztítók, hiszen csökkentik a nitráttartalmat a környezetben, megeszik az algákat, békések. Csodálatos teremtmények, amelyekről példát vehetnénk és fajtától függően, még a növények növekedését is elősegíthetik. Azonban vannak olyan csigák is, amelyek a korallokat pusztítják, kártékonyak. Ezektől nem árt megszabadulni.

Díszhalak és dísznövények

Díszhalak és dísznövények

A 'Díszhalak tartása' című cikk folytatásaként szeretnénk további hasznos tanácsokkal ellátni minden akvaristát, hogyan alakítsa ki álmai akváriumát. A boltokban számtalan kiegészítőt vásárolhatunk akváriumunk díszítésére; kincses ládikót formáló levegőztetőt, piramis alakú halbúvót, vagy elsüllyedt hajóroncsot. Ezek kétségtelenül különlegessé, és egyedivé varázsolják halaink élőhelyét, többségük azonban 'természetellenes' anyagokból készül, melyek halaink természetes élőhelyén csak környezetszennyezés esetén fordulhatnak elő. Sokan szeretnénk természethű akváriumot kialakítani; legyen szó tengeri- vagy édesvízi halakról. Néhány hasznos tipp azoknak, akik hasonló díszt szeretnének lakásukba:

Halakról általában

Halakról általában

A halak szervezete és életmódja A halak vízben élő, egész életükön át kopoltyúkkal lélekző, pikkelyes testű és páros, valamint páratlan úszókkal ellátott gerinces állatok. I. alosztály: Csontvértes halak (Osteichthyes) II. alosztály: Porcoshalak (Chondrichthyes)

Korci

Korci

Ha most ismerkedsz az akvarisztikával és érdekel a különös élőhelyek kialakítása jó helyen jársz. Minden fontos szempontot figyelembe véve egy helyre gyűjtöttem össze az irodalomban és a profi akvaristák tapasztalataiban összegyűlt, kimondottan kezdőknek szóló információt, melyet számos részletes leírással és szemléltető fotóval igyekeztem érthetőbbé tenni. Az oldal bemutatja egy, a közelmúltban elkészült brazíliai - a Rio Negro folyó felső szakaszán található élőhelynek megfelelő - feketevizű kvázi-biotóp akvárium tervezését, megépítését és betelepítését. A legapróbb részletekig megtekintheted az adatait, a vízparamétereket, a technika beállítási paramétereit, a benne élő halak és növények leírását valamint a folyamatos gondozás napi tennivalóit is. A leírásokban arra is rávilágítok, hogy a hosszú és nagy türelmet igénylő folyamat nem volt minden buktatótól mentes. Összegyűjtött anyagaim rendszerezése és feltöltése közben törekedtem az elkövetett hibák és tévedések kiemelésére, valamint ezek érthető magyarázatára, megoldására is, hogy Te még idejében tanulhass belőlük. Számos naprakész szöveges és képi információval, értékes tapasztalatokkal és az igényes megjelenéssel nem titkolt célom, hogy erősítsem elhatározásod egy ilyen - nem szokványos - akvárium megépítésében. Tartalmas időtöltést és sok hasznosítható információt kívánok!

Nigro akvarisztika

Nigro akvarisztika

Víz alatti kertészkedés Az akvarisztika már nem arról szól, hogy fogsz egy aranyhalat és bedobod egy gömbakváriumba. Az akvarisztika: művészet! Nagyon szép oldal mely általánosan az aktuális akvarisztikai eseményekkel foglalkozik.

Wikipédián az akváriumról

Wikipédián az akváriumról

Az akvarisztika vagy akvarofília egy mára tudományággá fejlődött hobbi, ami a vízi élőlények akváriumban való tartásával foglalkozik. Egy akváriumban a leggyakrabban előforduló élőlények a halak. Az akváriumi halak ősei vadon éltek, de mára már majdnem minden trópusi édesvízi akváriumi hal fogságban született. A tengeri halfajok közül viszont még igen keveset sikerült fogságban szaporítani, így ezek nagy része vadon befogott. A halakkal közösen élhetnek még az akváriumban más élőlények is, mint például csigák és rákok. Ezek hozzájárulnak az akváriumban zajló élet egyensúlyának megtartásához, elfogyasztják az algákat és az ételmaradékot. Az állati élethez szükséges vízben oldott oxigént egy akváriumban a vízinövények szolgáltatják, de ha ezekből keveset tartunk, akkor ajánlott egy levegőpumpa használata, melynek segítségével a légköri oxigénnel dúsíthatjuk a vizet.

Tuti menü