Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Leírások akvárium berendezéséhez képes leírás - Akvárium berendezés.tlap.hu
részletek »

Leírások akvárium berendezéséhez - Akvárium berendezés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: akvariumberendezes.tlap.hu » Leírások akvárium berendezéséhez
Keresés
Találatok száma - 5 db
Akvárium

Akvárium

Az ember leül az akvárium elé, és csak nézi. Nem gondol semmire közben. Az agy ellazul, a szinapszisok mosolyognak... A különösen stresszes munkát végző európai légiirányítóknak szinte kivétel nélkül van otthon akváriuma. Nem csoda, hisz' ahogy csak ül az ember és nézi a vizet, egy fajta meditatív állapotba kerül. Az akvárium előtt ücsörgés stresszlevezető képességével kevés dolog ér fel. Ehhez hasonló állapotot csak a manuális művészetek vagy a kertészkedés kapcsán ér el az ember teljesen magától. Nem véletlen, hogy az angolok kimennek matatni a kertbe és boldogok. Nem is járnak folyton lélekgyógyászhoz, mint az ambíciózus amerikaiak, akik az úgynevezett 'aktív pihenéssel' spannolják magukat, ha éppen nem tévéznek.

Akvárium berendezése

Akvárium berendezése

Bár mekkora az akváriumunk, az még is csak egy kis szelete lesz egy valóságos víz alatti világnak. Ezért amikor azt berendezzük törekedjünk a minél természetesebb környezet megjelenítésére. Óvakodjunk a giccses, oda nem illő, kereskedelemből sajnos bőven beszerezhető műtárgyak betervezésétől. (Műanyag búvár, hajóroncs, képekkel illusztrált háttér papírok.) Dekorációs anyag lehet élő (növények) és élettelen (mosott folyami homok, sóder, mészmentes kő vagy kőzúzalék, fertőtlenített fagyökér, nádszár, sáslevél, stb.). Az akvárium berendezését előzze meg az elméleti tervezés. Rajzoljuk le a medencénk léptékarányos, lekicsinyített nézeti rajzait. (M=1:10 Felülnézet, elölnézet, oldalnézet, metszetét.)

Akvárium elrendezése

Akvárium elrendezése

Az akvárium talaja. Most, hogy már megvan az akvárium, és már azt is tudjuk, hogy-hogy kell vizet cserélnünk, válasszunk aljzatot az akváriumunkba. Akár hisszük, akár nem, az akvárium talaja is igen fontos! Az akváriumot olyan talajjal kell feltöltenünk, amely kielégíti a halak és más élőlények igényeit a színre, formára, és szemcsenagyságra vonatkozóan.

Akvárium higiénia

Akvárium higiénia

Az akváriumi higiénia alapvető szabályainak betartása elengedhetetlen ahhoz, hogy uszonyos barátaink boldogan, szépen és egészségesen úszkáljanak medencéjükben. A higiénia szó hallatán nem kell feltétlenül vegyi tisztításra és bonyolult műveletek sokaságára gondolni, csupán egyszerű szabályok betartására és következetes tartásra van szükség. Vegyük sorban, mik is lennének ezek: Halainkat mindig tartsuk a számukra optimális vízhőmérsékleten Törekedjünk a változatos étrendre! A jó kondíció, az immunrendszer erőssége a betegségek elkerülésének elsődleges feltétele.

Egy akváriumtető születése

Egy akváriumtető születése

Lassacskán egy éve leptek meg egy 50 literes akváriummal kedves ismerőseim. A hirtelen ölembe pottyant meglepetésnek örültem ugyan, de sok fejtörést is okozott közben. A kezdeti nehézségeket leküzdve, sokat utána olvasva, fórumozva kezdett egy szép kis akvárium körvonalazódni. Apum kézügyességét valamelyest örökölve elsőként nekifogtam egy házi külsőszűrő építésének, amit nem bántam meg, azóta is tökéletesen működik, de erről később.

Tuti menü