Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Természetvédelem képes leírás - Akvárium berendezés.tlap.hu
részletek »

Természetvédelem - Akvárium berendezés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: akvariumberendezes.tlap.hu » Természetvédelem
Keresés
Találatok száma - 4 db
Együtt a vadvilág jövjéért

Együtt a vadvilág jövjéért

A Világ Állatkertjeinek és Akváriumainak Természetvédelmi Stratégiája (WZACS) felhívja az intézmények figyel- mét arra, hogy a jövõben olyan integrált természetvédelmi stratégiát kövessenek, amelyben valamennyi anyagi és hu- mán erõforrásukat körültekintõen és okosan használják fel az összehangolt célok elérése érdekében, és céljaik meg- valósításához keressenek stratégiai partnereket, akikkel maximálisan együtt tudnak mûködni. Ez fogja a legjelentõ- sebb hosszú távon is fenntartható természetvédelmi hasznot hozni, mind a veszélyeztetett fajok és élõhelyeik meg- mentése, mind a közösségi kapcsolatok megerõsítése terén.

Greenfo

Greenfo

Sarkadi Péter - felelős szerkesztője. Egerben végeztem földrajz- biológia szakon 1985-ben. Budapesten hat évig mindkét szakomat tanítottam, majd a Magyar Televízióban dolgoztam többek között szerkesztő- riporterként. 1995-óta a Magyar Rádió Gordiusz szerkesztőségének szerkesztő- műsorvezetője, belsős újságírója vagyok. 2007 májusától a Kossuth adó Öko-műhelyének tagjaként környezetvédelmi szakműsorokat készítek. Harminc éve fotózok.

Nimfea Természetvédelmi Egyesület

Nimfea Természetvédelmi Egyesület

A 'Nimfea' Természetvédelmi Egyesület (teljes nevén: Nimfea Környezet- és Természetvédelmi Szövetség) jelenleg a Tiszántúl egyik legnagyobb szervezete, több mint 1000 taggal, 13 jól működő helyi csoporttal (ill. tagszervezettel), és egy Központi Irodával Túrkevén, melynek feladata a gördülékeny működést biztosítani. A szervezet Magyarország Alföldi régióján foglalkozik nem kormányzati szervként számos környezet- és természetvédelmi feladat ellátásával, de az elmúlt időszakban egyre több országos, sőt Kárpát-medencei feladat ellátására is vállalkozott, így működési területe is folyamatosan nő.

Tiszta víz

Tiszta víz

A földi élet forrása a víz. A Föld felszínének 71 százalékát víz borítja, azonban ennek csak 2,5 százaléka édesvíz. A gleccsereket és az állandó hótakarót nem számítva az édesvíz 98 százaléka felszín alatti víz, ezért kiemelten fontos a védelme. Hazánkban az ivóvízet több mint 95 százalékban felszín alatti vizekből nyerik.

Tuti menü